Omgeven door de bergen Estrela, Marofa en Malcata, reiken de wijngaarden van Beira Interior tot meer
dan 750 meter boven zeespiegel. Het belangrijkste voordeel van wijnbouw op hoogte is het koelere klimaat. Hierdoor blijft de zuurgraad binnen de druif bewaard dankzij het temperatuurverschil tussen dag en nacht. De koele nachten leiden tot een langzamere en meer gelijkmatige rijpheid van de druif, waardoor de concentratie van aroma’s en smaken wordt versterkt. Overdag helpt de grotere straling van de zon de fotosynthese, wat meer kleur en een beheerst en gebalanceerd alcoholgehalte geeft.
dan 750 meter boven zeespiegel. Het belangrijkste voordeel van wijnbouw op hoogte is het koelere klimaat. Hierdoor blijft de zuurgraad binnen de druif bewaard dankzij het temperatuurverschil tussen dag en nacht. De koele nachten leiden tot een langzamere en meer gelijkmatige rijpheid van de druif, waardoor de concentratie van aroma’s en smaken wordt versterkt. Overdag helpt de grotere straling van de zon de fotosynthese, wat meer kleur en een beheerst en gebalanceerd alcoholgehalte geeft.
Beyra streeft naar innovatie in de wijnbouw in een regio die wordt gedomineerd door oude wijngaarden, perfect aangepast aan de ontberingen van de hoogte. Het is één van de verborgen schatten van het grote wijngaarderfgoed van Portugal. Wijnmaker Rui Roboredo Madeira is opgegroeid in het hart van de Douro Superior. Hij maakt nu al meer dan 20 jaar wijn in deze regio. Tijdens vele oogsten heeft hij geleerd dat door goed voor de wijngaarden te zorgen, een natuurlijke balans kan worden behouden. Hij haalt het beste uit inheemse duivenrassen zoals touriga nacional, touriga franca, tinta roriz en jaen. Gemaakt in eigen wijnmakerij, kunnen deze wijnen het echte karakter van het land uitdrukken. Vooral de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding valt op.