Robert Gilvesy groeide op in Canada op een tabaksplantage, in de buurt van een van de grote meren; Lake Erie. Dankzij zijn Hongaarse ouders en grootouders was Robert van kinds af aan in de ban van de Hongaarse cultuur.
Toen hij 15 jaar oud was namen zijn ouders het gezin mee naar Hongarije. Echter kwam het toen niet bij hem op, dat hij daar ooit zou gaan wonen. Europa intrigeerde hem; in een eerdere carrière als architect woonde hij in Parijs. In de jaren negentig, kort na de val van de Berlijnse Muur, verhuisde hij naar Hongarije.
Toen hij Mount Saint George voor het eerst bezocht, wist hij dat het een unieke plek was waar hij naar terug zou keren. In 2012 keerde hij niet alleen terug, maar verwierf hij ook de vaardigheden en de wijngaarden om de fundamenten van Gilvesy Cellars te leggen. Sindsdien heeft het landgoed zich geleidelijk ontwikkeld. Naast gerehabiliteerde wijngaarden die in de socialistische jaren ‘70 zijn geplant, zijn er veel herplantte en nu rijpende wijngaarden. De kelder werd rond 1680 gebouwd door de familie Lengyel en maakte later deel uit van het adellijke landgoed Esterhazy. In 2012 was de renovatie en aanpassing net op tijd gereed voor de oogst van 2012.
Alle Gilvesy-wijngaarden worden sinds 2014 biologisch verbouwd. Bodem: geërodeerd basalt en tufsteen geïntegreerd in Pannon löss, zand of klei. Verbouwde druivenrassen: riesling, furmint, olaszrizling, pinot gris en sauvignon-blanc voor de witte wijnen en kékfrankos voor rode wijn.