Het wijnbedrijf Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, op ongeveer 30 km ten zuiden van Mainz. Het wordt beheerd door de familie Roll, inmiddels staat de 4e generatie aan het roer. Het is een klassiek familiebedrijf met 18 hectare wijngaard. Sinds 2004 werken zij volgens de richtlijnen van de ecologische wijnbouw, in 2007 EcoVin gecertificeerd en sinds 2012 werken zij biodynamisch volgens de richtlijnen van Demeter. Alle wijnen zijn veganistisch gemaakt.
Bij het maken van wijn is het voor Gustavshof bijzonder belangrijk dat de natuurlijke structuur van de wijn behouden blijft en dat het karakter van de druiven, de bodem en het oogstjaar tot uiting komen in de wijnen.
Ze verdelen het wijnassortiment in ‘Gutsweine’, ‘Signature’ wijnen en ongefilterde natuurwijnen. Pinot gris en riesling zijn hun stokpaardjes, hoogwaardige, duurzame rode wijnen zijn hun passie en zeldzame regionale rassen hun roeping. Maar ook vinden ze het leuk om innovatief te zijn.
Zo creëerden ze zes jaar geleden de droge, mousserende Holunder (vlierbessen) Secco, die vandaag de dag nog steeds uniek is, op basis van biodynamisch druivensap en geparfumeerd met biodynamische vlierbloesem. Men maakt ook uitzonderlijk goede, droge muskaatwijn (gelber muskateller).