In 1983 besloot fotografe Silvia Imparato iets moois te gaan doen met de (toen) 4 hectare wijngaard van haar ouders. Samen met een groepje mede- wijnfanaten (voornamelijk Bordeaux liefhebbers) ging zij aan de slag. Naast de lokale aglianico druif werd ook cabernet-sauvignon aangeplant, later gevolgd door merlot.
De eerste oogst kwam met het jaar 1989. Kort daarna ontdekte wijnschrijver Robert Parker deze unieke rode wijn en schreef hem de hemel in. Van de ene dag op de ander was de toon gezet, Montevetrano was in één klap een superster geworden. Gestaag groeide het areaal naar 6- en daarna naar 11 hectare.
In 1992 nodigde Sylvia de toen ‘aanstormende’ oenoloog Riccardo Cotarella uit om haar te komen helpen met de oogst van dat jaar. Die verbinding bestaat vandaag de dag nog steeds en intussen is Cotarella één van de allerbelangrijkste wijnmakers van Italië geworden. Montevetrano valt onder de herkomstbenaming I.G.P. Colli di Salerno en telt vandaag 26 hectaren. De druivensamenstelling is 60% cabernet-sauvignon, 30% merlot en 10% aglianico.
De ‘gouden blend’ van de Montevetrano wijn is goed voor 23 jaar de hoogste onderscheiding van ‘Tre Bicchieri’ in de bekende wijngids ‘Gambero Rosso’.