De wijnen van Stefano Amerighi zijn ontstaan uit een wens om een grootse syrah te kunnen produceren door middel van het toepassen van landbouwtradities van de familie, aanwezige passie, kennis van de wijnwereld en de praktijk van biodynamica. Om dit doel te bereiken kocht Stefano Amerighi wijngaarden in Chiuso di Cortona, genaamd Poggiobello di Farneta.
Een klimatologisch en geologisch onderzoek dat op de boerderij werd uitgevoerd, heeft bevestigd dat dit het geschikte terroir is voor het planten van syrah wijnstokken, persoonlijk en met zorg uitgekozen in Valle del Rodano door Stefano zelf. De druiven worden volgens biologisch-dynamische landbouw geteeld. Het werken in de wijngaard gaat volgens de maan- en planetaire fasen. Dit wordt gedaan om gezonde trossen tot rijping te brengen en een vinificatie toe te staan die volledig vrij is van corrigerende en chemische producten. Na het verwijderen van de steeltjes wordt een deel van de druiven heel gehouden en een ander deel lichtjes met de voet geperst en handmatig in kleine betonnen vaten geplaatst zonder het gebruik van pompen. Gisting vindt spontaan plaats, met natuurlijke gisten, zonder zwavel en gecontroleerde temperatuur. Het bereiden van de wijn duurt 14 maanden in houten- en cementenvaten en de wijn wordt gebotteld zonder filtratie of stabilisatie. De syrah’s horen tot de beste van Italië.