‘Passe Temps’ de naam van de eerste wijn gemaakt door Laurent de Besombes Singla in 2001 (toen een 100% grenache noir), omgeven door rode aarde, staat op de eerste uitlopers van de ‘Corbières Catalans’. De percelen, in totaal 50 hectare, bevinden zich tussen rotsen, kreupelhout en dennenbossen en volgen de heuvels, steile hellingen en vlaktes van dit gebied.
Laurent vond de manier om het verbazingwekkende potentieel van dit terroir te onthullen. Trouw aan de druiven die van de zon van Roussillon houden, creëert hij enkele authentieke wijnen, fijne, elegante, vol van de aarde die de druiven voortbracht. De rode wijnen worden gemaakt van grenache, carignan, mourvèdre en syrah. De witte wijnen worden gemaakt van macabeu, grenache blanc, grenache gris, muscat d’alexandrie en muscat à petits grains, waaronder een indrukwekkend goede zoete Rivesaltes.
Sinds 2006 zijn alle wijngaarden van het domein biologisch of biodynamisch gecertificeerd. Laurent verving onkruidverdelger, kunstmest en andere synthetische producten door natuurlijke materialen zoals paardenhaar, smeerwortel, limoen, zwavel, brandnetel, venkel en dergelijke. Hij blies de wijngaarden nieuw leven in en werkte door de seizoenen heen. Het ecosysteem nam zijn rechten terug. In totaal maakt men gemiddeld 50.000 flessen per jaar en daalde de opbrengst per hectare van bijna 80 hectoliter in het verleden naar iets meer dan 20 hectoliter nu. Kwaliteit is hier Koning!