-
Winkelkopen per fles mogelijk
-
Bestellingen voor 12:00NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
-
Hulp Nodig?070 - 358 4336
-
Betalen?Veilig met Ideal
Wij zijn erg enthousiast over deze nieuwe mousserende rosé Bulles du Jas van Gwenaelle en Matthieu de Wulf van Domaine du Jas D'Esclans.
De Provence verdient haar reputatie als de beste bron voor hoogwaardige rosé wijnen. Deze innovatieve mousserende versie is indrukwekkend en energiek. Het is stijlvol, droog maar met goede delicate fruitsmaken, een zachte mousse en kortom gewoon heerlijk. Fris en elegant met geuren van aardbeien, framboos en lentebloesem in combinatie met een minerale ondertoon. Perfect als aperitief in de zomer of als begeleiding bij maaltijden.
Over Domaine du Jas D'Esclans
Al sinds de oudheid was de vallei van Esclans beroemd om zijn druiven die de rijke Romeinse burgers zeer konden waarderen. Domaine du Jas d’Esclans wordt al in de 13de eeuw in de archieven vermeld.
De activiteiten van het domein evolueerden door de eeuwen heen. Eerst waren er louter schapenvelden en de naam Jas verwijst dan ook naar de zomerweiden van de schapen. Zijdecultuur was ook belangrijk en de moerbeibomen die worden gebruikt om de zijderupsen te voeden zijn hier nog steeds de getuigen van. Wijnbouw is tegenwoordig de enige activiteit.
De wijngaard, met een gemiddelde leeftijd van meer dan dertig jaar, is geplant op rode kleigrond, zandsteen en leisteen uit het Perm-tijdperk, die de wijn van JAS D’ESCLANS intensiteit, elegantie en karakter geeft. De doorlatende, steenachtige grond, arm aan humus en goed gedraineerd, is bijzonder geschikt om kwaliteitswijnen te produceren. Bovendien profiteert het landgoed van de nabijheid van de Middellandse Zee (12 km, de zee kan worden gezien vanaf het terrein) en van de mistralwind die wordt gedempt door de nabijgelegen heuvels. Een constante blootstelling aan regelmatig zonlicht zorgt voor een optimale rijpheid van druiven.
Het domein heeft altijd prioriteit gegeven aan traditionele teeltmethoden en profiteert sinds 1990 van de biologische certificering door Ecocert. Het wijnhuis is één van de 18 wijnhuizen uit de Provence die de titel ‘Cru Classé’ mag dragen.
Land | Frankrijk |
Productiemethode | Biologisch |
Herkomstbenaming | Provence, Frankrijk |
Lekker bij | Als aperitief of bij salades, zalm blini's, vis voorgerechten en desserts met lambada aardbeien |
Smaakprofiel | Fijn, delicaat en elegant |
Druivenras | Cinsault, Grenache, Syrah |
Jaargang | |
Inhoud | 12.5 % - 0.75 L |