Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barbaresco 2021
Bosman Wijnkopers Den Haag .
-
Winkelkopen per fles mogelijk
-
Bestellingen voor 12:00NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
-
Hulp Nodig?070 - 358 4336
-
Betalen?Veilig met Ideal
Beschrijving
Over Azienda Mario Giribaldi
Azienda Agricola Mario Giribaldi is opgericht aan het begin van de twintigste eeuw en bestaat al drie generaties lang. Het is echt een familiebedrijf, één grote familie van tien mensen die elke dag, trots op hun land, de passie delen voor het eigen werk in de wijngaarden.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Land | Italië |
Productiemethode | Conversie naar biologisch |
Herkomstbenaming | Piemonte |
Lekker bij | |
Smaakprofiel | |
Druivenras | Nebbiolo |
Jaargang | 2021 |
Inhoud | 0,75 L - 14% |