Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Gavi i Risi 2022
€18,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Gavi i Risi heeft een strogele kleur, vol lichtgroene reflecties in het glas. Het heeft een vol en fris aroma, met fruitige tonen die aangenaam mengen met die van groen en gras. Vol en rond in de mond, met een discrete structuur met zuivere hints van exot
Bosman Wijnkopers Den Haag .
-
Winkelkopen per fles mogelijk
-
Bestellingen voor 12:00NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
-
Hulp Nodig?070 - 358 4336
-
Betalen?Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Gavi is afkomstig uit het gebied van Gavi, van een wijngaard van 0,8 Ha en de tweede in Novi Ligure, van 1,6 Ha. Beiden hebben een zuidwestelijke ligging op een hoogte van 240 meter boven zeeniveau. Het gebied is licht heuvelachtig, de bodem is mergel - kalkhoudend. Deze wijngaarden zijn uitsluitend samengesteld uit Cortese, deze druiven zijn van Italiaanse afkomst.
De druiven ondergaan een zachte persing en een koude decantatie gedurende 24 uur. Daarna vindt voor 90% van de most de gisting plaats bij een gecontroleerde temperatuur tussen 18 en 20 ° C, gedurende 50 dagen. Gevolgd door rusten op zijn eigen gisten, nog eens 80 dagen. De andere 10% van de most wordt gefermenteerd in houten vaten. Na 90 dagen wordt deze toegevoegd aan de 90%. Eenmaal geassembleerd, blijft de wijn 2 maanden rusten in de fles.
Over Azienda Mario Giribaldi
Azienda Agricola Mario Giribaldi is opgericht aan het begin van de twintigste eeuw en bestaat al drie generaties lang. Het is echt een familiebedrijf, één grote familie van tien mensen die elke dag, trots op hun land, de passie delen voor het eigen werk in de wijngaarden.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Land | Italië |
Productiemethode | Conversie naar biologisch |
Herkomstbenaming | DOCG Gavi |
Lekker bij | Lichte visgerechten als ceviche, schelp- en schaaldieren, sushi en rijke salades met kip of vis |
Smaakprofiel | Vol, rond en discreet |
Druivenras | Cortese |
Jaargang | 2022 |
Inhoud | 0,75 L - 12% |
0 reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen