Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Langhe Arneis BIO 2023
€16,95
Stukprijs: €0,00 /
op voorraad
Langhe Arneis heeft een vrij diep strogele kleur, bijna goudkleurig, met licht groene reflecties. Het heeft een intense bloemengeur met een bijzonder aroma van witte bloemen en wilde bloemen, paardenbloem, perzik, hints van meloen en passievrucht. In de m
Bosman Wijnkopers Den Haag .
-
Winkelkopen per fles mogelijk
-
Bestellingen voor 12:00NL binnen 48 uur, BE & DE 2/3 dagen, UK 4 dagen
-
Hulp Nodig?070 - 358 4336
-
Betalen?Veilig met Ideal
Beschrijving
Deze Arneis komt van de wijngaard Prato della Porta in de gemeente Rodello, op een hoogte van 430 meter boven zeeniveau. Het is een heuvelachtig terroir, op het zuidoosten gericht, een bodem met een gemiddelde textuur die neigt naar kleiachtig, vruchtbaar maar erg los. Deze biologische wijngaard bestaat uitsluitend uit Arneis een druivensoort van Italiaanse oorsprong.
De vinificatie bestaat uit een zachte persing van de druiven, gevolgd door fermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20 C ° gedurende 30 dagen, hierna volgt een stop op zijn eigen gisten gedurende ongeveer negentig dagen; De wijn rijpt hierna minimaal twee maanden in de fles.
Over Azienda Mario Giribaldi
Azienda Agricola Mario Giribaldi is opgericht aan het begin van de twintigste eeuw en bestaat al drie generaties lang. Het is echt een familiebedrijf, één grote familie van tien mensen die elke dag, trots op hun land, de passie delen voor het eigen werk in de wijngaarden.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Mario aan t woord: “De kwaliteit van de druif die tijdens de oogst in onze wijnmakerij aankomt, is fundamenteel: van de lente tot de herfst is het het klimaat dat de regels bepaalt. Het enige dat we kunnen doen is het weer volgen en beslissen wat we in de wijngaard gaan doen om onze wijnstokken de maximale aandacht en zorg te geven en ervoor te zorgen dat de knoppen zo goed mogelijk groeien. Het werk in de kelder is zeer traditioneel, het gebruik van moderne technologie helpt ons de hoge kwaliteit van de druiven te behouden”. De familie werkt dus biologisch, omdat dat past in hun filosofie en niet om een markttrend te volgen.
Zij begonnen aan biologische druiventeelt in 2001 en behaalden hun eerste certificering in 2004. Dit maakt hen één van de eerste biologische wijnproducenten. In die tijd werd het woord ‘biologisch’ in de verkeerde context gebruikt. Bij het maken van biologische wijn hebben ze het ook over het gebruik van sulfieten. In gecertificeerde biologische wijnen is een verlaagd sulfietgehalte gegarandeerd. Het is inmiddels duidelijk dat deze chemische stof in het verleden is misbruikt en dat men gemakkelijk een sulfietgehalte onder de 100 mg/l kan hebben zonder enig risico op de rijping- en levensduur van de wijn.
Land | Italië |
Productiemethode | Biologisch |
Herkomstbenaming | DOC Langhe Arneis |
Lekker bij | Als aperitief, bij voorgerechten in het algemeen, vis, sushi, schaaldieren en delicate kazen. |
Smaakprofiel | Vol, zachte en harmonieus. |
Druivenras | Arneis |
Jaargang | 2023 |
Inhoud |
0 reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen